Čazmanci više ne moraju na školu plivanja odlaziti u druga mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Više od 90-ero malenih Čazmanki i Čazmanaca naučit će plivati ili će usavršiti svoje plivačke tehnike tijekom sljedećih mjesec dana, točnije do 3. rujna, na prvom biološkom bazenu u Hrvatskoj. Razvojna agencija Čazma pripremila je projekt „Čazma pliva“ na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta gdje je ostvaren novčani iznos od 92-je tisuće kuna. Gradonačelnik Dinko Pirak.

– Dobili smo potporu za financiranje škole plivanja i poklopilo se da bazen kod nas može dobiti i tu namjenu. U svakom slučaju punim jedrima idemo s našim bazenom – naglašava.

U financiranju škole plivanja sudjeluje i Grad Čazma s iznosom nešto većim od 20 tisuća kuna. Školu provode tri za to osposobljena trenera, profesora kineziologije, prema programu Hrvatskog plivačkog saveza i uz pomoć opreme koja je također nabavljena u sklopu projekta.

– Ovo je samo još jedan sadržaj da Čazmanci ne moraju ići u školu plivanja negdje drugdje, evo to sad možemo obaviti i doma – ističe gradonačelnik. Obuka je namijenjena učenicima Osnovne škole Čazma od 1. do 4. razreda te je za njih potpuno besplatna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!