Šandrovčani više ne moraju razmišljati kamo s određenim vrstama otpada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Nedavno je Općina Šandrovac potpisala ugovor s bjelovarskim reciklažnim dvorištem kako bi mještanima omogućila da svoj otpad mogu odlagati na za to predviđeno mjesto. Načelnik, Dario Halauš.

– Prema zakonu, svaka lokalna samouprava ovisno o broju stanovnika dužna je osigurati mogućnost reciklažnog dvorišta svojim stanovnicima – ističe. Općina se na potpisivanje ugovora odlučila kako bi izbjegla dodatne troškove kupnje ili izgradnje vlastitog reciklažnog dvorišta. Mještani tako mogu u reciklažno dvorište Bjelovar predavati otpad koji je podijeljen u dvije kategorije, pojašnjava Halauš.

– Jedan je bez naknade, a jedan uz naknadu. Bez naknade se predaje papir i kartonska ambalaža, metalna ambalaža, metali, električna oprema te otpadne gume, dok se uz naknadu predaju staklena i plastična ambalaža, odjeća, glomazni otpad i slično – pojašnjava načelnik.

Taj otpad se uredno naplaćuje lokalnoj samoupravi iz koje dolazi. Važno je napomenuti kako Šandrovčani svoj otpad mogu predati u reciklažno dvorište isključivo uz identifikaciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!