Končanica bi uskoro trebala dobiti svoju aglomeraciju i rekonstruirati državnu cestu D5

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Radi se u Končanici na dobivanju građevinske dozvole za projekt aglomeracije koji se dogovara u suradnji s bjelovarsko-bilogorskim županom Markom Marušićem, naglašava načelnik Zlatko Bakunić.

– Sastajemo se na koordinaciji Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda i nosioca investicije Darkom vode da vidimo u kojoj je tko fazi i koja je vjerojatnost da konačno krene rekonstrukcija državne ceste D5 – navodi.

U taj bi projekt Općina željela uklopiti i kanalizaciju kako se kasnije ne bi moralo izvoditi dodatne radove. Bakunić ističe kako će aglomeraciju kandidirati na europske fondove kako bi se osigurao potreban novac za izgradnju. U sklopu projekta trebao bi se izgraditi i nogostup.

– Cesta je državna, brza cesta na kojoj nemamo nogostup, što je žalosno, ali nije u ingerenciji lokalne samouprave da gradi nogostup pokraj državne ceste, osobito zato što je to već predviđeno u projektu. Možda bi se mi i upustili u taj projekt premda nemamo puno sredstava pa bismo radili po nekoliko stotina metara, ali što nam to vrijedi kad će se prilikom rekonstrukcije ceste to sve morati razbijati – ističe. Kako to nema smisla, nadaju se da će proći na natječaju i ostvariti dugogodišnju želju Općine da se navedena cesta obnovi i izgradi nogostup kako bi mještani bili sigurniji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!