Općina je uspješno prodala nekoliko nekretnina, a planiraju ih prodavati još

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Na službenoj stranici Općine Veliki Grđevac objevljen je javni natječaj za prodaju nekretnina u općinskom vlasništvu. Kad se on raspisuje, pojašnjava načelnik Tomislav Pavlečić.

– Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine se raspisuje prema potrebi, ako se nađe netko zainteresiran tko bi to htio kupiti. Riječ je uglavnom o starim imanjima koja smo mi naslijedili ošasnom imovinom – navodi.

Općinske nekretnine najčešće se prodaju mještanima koji su prvi susjedi neke od nekretnina. Natječaj je raspisan nedavno, sve ponuđene nekretnine našle su svog kupca, no takvih će natječaja biti još, napominje načelnik.

– Imamo još nešto nekretnina, ali to ćemo kroz neko buduće vrijeme isto tako raspisati natječaj i staviti u prodaju. Kažem, to su nekretnine koje je Općina dobila u vlasništvo kao ošasnu imovinu od ljudi koji nemaju nasljednika ili su se nasljednici odrekli te imovine u korist Općine zbog nekih dugova – pojašnjava te dodaje kako Općini nije u interesu da ima vlasništvo nad nekretninama te ih prodaje kako bi namirila dugovanja prethodnih vlasnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!