Najveselija i najmirisnija manifestacija se vraća u Sirač

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Nakon dvije godine prisilne pandemijske stanke ponovno će se održati najpoznatija siračka manifestacija, Dani šljiva i rakije i to drugog i trećeg rujna. Drugog je na rasporedu moto alka dok je treći rujan rezerviran za degustaciju pekmeza, rakija i brojnih drugih domaćih proizvoda, a to je tek djelić onog što su pripremili.

-Prikazat će se kako se peče rakija, kuha pekmez, tu su nastupi KUD-ova, mažoretkinja, umirovljenika, Udruge Nijemaca i Austrijanaca, održat će se i Šljivarske igre na kojima će sudjelovati i djeca, imat ćemo i templare koji će prikazati streličarstvo – najavljuje načelnik Igor Supan.

Vjeruje Supan da će posjećenost, posluži li vrijeme, biti odlična, a nada se i dobrom odazivu proizvođača rakija. Prethodnih godina s tim nisu imali problema.

-Što se tiče proizvođača bilo ih je 15 do 20 s tim da su neki davali više vrsta rakija na natjecanje, a kako nije bilo Dana šljiva i rakije očekujem da će i ove godine biti sličan broj natjecatelja – kaže Supan.

Zaprimanje uzoraka i ispunjenog prijavnog lista za ocjenjivanje rakija i drugih jakih alkoholnih pića u Općini Sirač traje do 25. kolovoza dok se svi koji žele izložiti svoje proizvode mogu javiti do 26. kolovoza.

Foto: Općina Sirač


PODIJELI S PRIJATELJIMA!