Proračun se puni, ali i prazni kao nikada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Nakon što prođe prvih šest mjeseci vrijeme je za mini podvlačenje crte kako bi se vidjelo što je od planiranog za tu godinu ostvareno, što još treba napraviti, ali i kako stoje financije. Daruvarski pogled na gotovo 79 milijuna kuna težak proračun je slatko-gorak.

-Što se tiče punjenja proračuna, a nama je osnovan prihod porez na dohodak i prirez, to je stvarno odlično, ali s druge strane rashodi rastu više od prihoda. Prihodi su veći nego ikada, ali i rashodi – opisuje stanje u proračunu daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Rashodi su najveći do sada zbog rasta cijene plina i električne energije. One su, kaže Lneniček, porasle tri puta, a proračunski prihodi istovremeno nisu tri puta veći. Ipak, rezovi i smanjenje potpora nisu potrebni.

-Za sada se nadam da nećemo morati to raditi, ali do kraja godine će vjerojatno biti rebalans proračuna. Kontrolirat ćemo stavke, raditi neke uštede i tako pokušati održati ravnotežu proračuna – kaže Lneniček, a održati ravnotežu proračuna je sve veći izazov.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!