Šandrovčani zadovoljni posjećenošću bazena, ali ne i troškovima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – U dugim ljetnim danima mnogi spas od vrućina i potrebno osvježenje traže u bazenima među kojima je i onaj šandrovački. Oni kojima je upravo taj bazen favorit kažu da ondje idu jer je mirnije nego drugdje, ali posjećenost je ipak zadovoljavajuća.

-Kupališna sezona je identična kao prošla, zadovoljavajuća, ali nam ove godine možda mali problem radi vrijeme. Vrijeme je suho, ali same najave oborina ometaju kupače u tome da dođu na kupanje – kaže načelnik Dario Halauš.

Baš kao i lani posjećenost je veća nego 2020., ali su veći i troškovi. Poskupljenje nije zaobišlo ni šandrovački bazen.

-Trošak je ove godine dosta veći zbog poskupljenja ‘kemije’, struje i vode. Nabavili smo i napuhanac s bazenom za najmlađe i to sve stvara novi, dodatni trošak – kaže Halauš.

Unatoč tome što su ovog ljeta morali podići cijene ulaznica, gubitak će na kraju sezone tako biti veći od prošlogodišnjeg koji je iznosio 75 tisuća kuna. Kupališna sezona završila je u petak 19. kolovoza, ranije nego prošle sezone kada je zadnji ‘kupanac’ bio 23. kolovoza. Iz Općine poručuju kako im je zbog toga žao, ali zbog velikih troškova i loše vremenske prognoza su na to bili prisiljeni. Naime, kako je rekao načelnik, kada je i samo malo oblačno kupača je manje, voda je ionako hladnija tako da je nastavak sezone koja je i počela ranije nego prethodnih godina neisplativ. No, Šandrovac od svojeg bazena ne odustaje već će i dalje ulagati u njegovo uređenje i nastojat će da on bude pristupačan svima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!