Hercegovac uređuje najmanje općinsko naselje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Ilovski Klokočevac je najmanje naselje u sastavu općine Hercegovac, ali to ne znači da se o njemu i najmanje brine. Općina će ondje urediti dječje igralište, pješačku stazu i parkiralište za što je od Ministarstva graditeljstva dobila pedeset tisuća kuna. Dječje igralište je već uređeno, a zahtjevniji dio projekta tek slijedi.

-Ono što će biti puno veći zahvat je nešto malo manje od 300 metara nogostupa. Tamo je uz županijsku cestu koja je nešto užeg profila postojao nogostup, ali to je bio onaj stari slagan od cigle i s vremenom su ga prekrili trava i zemlja – navodi načelnik Boro Bašljan.

Sada će se napraviti novi, primjereniji nogostup s kojim će se krenuti iz pravca Hercegovca prema Garešnici, a kroz nekoliko faza je plan izgraditi ga kroz cijeli Ilovski Klokočevac te urediti parkiralište. Sada treba odabrati izvođača radova, a projekt će koštati puno više od dobivenih pedeset tisuća kuna.

-Bit će to puno više. Prijavu smo napravili u prvom dijelu godine, troškovnici su se radili početkom godine, a cijene su se u tom razdoblju drastično promijenile i teško je sada predviđati, ali vjerojatno će nas sve što smo zaplanirali koštati više od 300 tisuća kuna – kaže Bašljan.

Samo za dječje igralište je već izdvojeno nešto više od 40 tisuća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!