Općina Kapela pomaže mladima od osnovne škole do diplome

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KAPELA – Kako je nova školska godina sve bliže tako su i roditeljske financijske školske brige sve veće. Dio troškova će pokriti Općina Kapela koja osnovnoškolcima sufinancira radne materijale, a od ove godine i povećava obuhvat učenika kojima daje potporu.

-Ove godine ćemo krenuti i sa srednjom školom, a potpora bi mogla iznositi 300 kuna od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, 500 od petog do osmog i za srednjoškolce 500 kuna, ali uskoro ćemo imati Vijeće na kojem ćemo to definirati. No, svakako će Općina izaći u susret – ističe načelnik Danijel Kovačec.

Odlučili su uključiti i srednjoškolce iz jednostavnog razloga – njima je financijska potpora također potrebna, ističe Kovačec.

-Srednjoškolci imaju veće troškove nego osnovnoškolci tako da im treba pomoći. Od ove godine ćemo krenuti i sa stipendijama za studente, a razmišljamo i da pomognemo onim srednjoškolcima koji na nastavu idu izvan Bjelovara – kaže načelnik Kapele.

Naglasak će staviti na obitelji s troje i više školaraca, a više će se znati nakon javnog poziva koji će biti objavljen poslije prvog rujna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!