Daruvar donosi izložbu oldtimer vozila! Poznata i ruta kojom će proći njih stotinjak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Svi ljubitelji starih automobila sutra će doći na svoje jer na daruvarskom Trgu kralja Tomislava održava se izložba oldtimer vozila. Uz Grad Daruvar, organizator ovog događaja je oldtimer klub “Kurbla” iz Garešnice, a njihov predsjednih Boro Golenko otkriva da je do same ideje došlo prije 18 godina.

– Ovo je 18. oldtimer rally koji će se voziti na relaciji Garešnica – Dežanovac – Gornji Daruvar – Daruvar – Končanica – Garešnica. Svake godine okupimo oko stotinjak vozila i 150 sudionika, nadamo se da će tako biti i ove godine – rekao je Golenko.

Oldtimeri privuku pažnju brojnih građana jer, kako kaže Golenko, radi se o “muzeju na cesti”, a cilj je da svake četiri godine budu u drugom gradu.

– Vozilo budi emocije, pogotovo kod starijih osoba koje su nekada možda vozile upravo takvo vozilo. Između ostalog. Tu se mogu vidjeti Ford T iz 1921., jeep Willys koji seže iz godina Drugog svjetskog rata i slično – dodaje.

S kojim se to dugovječnim limenim ljubimcima mogu pohvaliti njihovi vlasnici, svi zainteresirani mogu pogledati od 13 do 15 sati na Trgu kralja Tomislava u Daruvaru, a gosti će moći obići i muzej grofa Jankovića te se upoznati s ginkom – drvom života.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!