Daruvar obilježava Dan branitelja! U tri dana na rasporedu bogat program i koncerti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Od 15. do 17. rujna Daruvar obilježava 31. obljetnicu Domovinskog rata, zajedničke akcije oslobađanja vojarne “POLOM” i Dan branitelja Grada Daruvara. Prvi dio obilježavanja na rasporedu je večeras u kino dvorani “30. svibnja” gdje će se u 19 sati prikazati dokumentarni film “Bogdanovci između zvijezda”, a prisutni će biti autor i redatelj. Što se još očekuje, zna gradonačelnik Damir Lneniček.

– U petak je obilježavanje oslobođenja vojarne “Polom” gdje su se svojevremeno, prije 31 godinu, naša policija i policija naoružali. Želimo odati počast svim braniteljima, policajcima, mještanima – rekao je Lneniček.

Komemoracija poginulim braniteljima održat će se u 10 i 30 sati u mjesnom domu u Doljanima gdje će se Daruvarčanima pridružiti i branitelji iz Garešnice, Kutine, Bjelovara te svi ostali koji su sudjelovali u akciji. Program obilježavanja se nastavlja u subotu.

– Zaključno obilježavanje je u subotu na sam Dan branitelja Grada Daruvara gdje ćemo odati počast kod spomenika poginulim braniteljima – dodaje.

Sve okupljene očekuje i glazbeni program pa je tako u petak u 20 sati u kino dvorani koncert Klape Rišpet i domaće Klape Stentoria. U subotu slijedi JAZZ orkestar Oružanih snaga RH također u 20 sati.

Sugrađane i branitelje gradonačelnik poziva da obilježe ovaj povijesno važan dan za Daruvar kako se ratna zbivanja ne bi zaboravila. 

Naslovna fotografija: Grad Daruvar, obilježavanje 2021.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!