Stanovnici Rovišća raduju se skorom početku nove faze projekta Zaželi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U treću fazu projekta “Zaželi” ući će i Općina Rovišće čiji su stanovnici i više nego zadovoljni ovakvim razvojem događaja nakon duge neizvjesnosti hoće li se ovaj koristan projekt nastaviti. A zadovoljan je time i načelnik Slavko Prišćan.

– Dobili smo zeleno svjetlo, prošli smo sve provjere i očekujemo da nas se pozove na potpis ugovora, a nakon potpisa ugovora ide natječaj gdje bi zaposlili 15 žena koje bi brinule o oko 90 korisnika. Isustva nam govore da je to jako dobar i jako važan projekt upravo za te korisnike – ističe.

Navodi kako ljudi gotovo svakodnevno zovu ne bi li doznali kada će se projekt nastaviti jer starijim mještanima pomoć je itekako potrebna. Načelnik podsjeća što će žene koje dobiju priliku raditi u sklopu ovog projekta morati raditi.

– Žene pomažu na razne načine, odlaskom u trgovinu, određenim radovima po kući i oko kuće, a i ono što je najvažnije, razgovor s ljudima koji su sami iznimno puno pomaže. Ovo je hvalevrijedan projekt i nadam se brzoj realizaciji i zadovoljstvu korisnika, ali i žena koje će primati dio sredstava s kojima će prehraniti obitelj – naglašava Prišćan. Brzoj realizaciji nadaju se i svi oni kojima je projekt “Zaželi” osigurao bolji životni standard.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!