Još nisu ni otvorene, a jedna poučna staza je već nastradala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Dežanovac je uz financiranje Programa ruralnog razvoja uredio tri poučne šumske staze na svom području – Edukativnu stazu Svetinja, Šumsku stazu Donji Sređani i Edukativnu šumsku stazu Dežanovac-Mokreš. Staze još nisu ni formalno otvorene, a ona u Donjim Sređanima je već oštećena.

-Netko je u šumi u Donjim Sređanima iščupao dva smjerokaza. Jedan je bacio u šumu, drugi ostavio ispod nadstrešnicu uz samu stazu. Na stol i klupu su naneseni pijesak i kamen i netko je po tome hodao, vidi se blato i vide se otisci – ne krije razočaranje pročelnica Ljubica Ilinović.

U Općini zbog toga razmišljaju i o postavljanju videonadzora, ali odluku će ipak donijeti kada se dojmovi slegnu. Same staze bi uskoro trebale i otvorene.

-Čekamo postavljanje roštilja što bi moglo biti uskoro. Čekamo table s edukativnim sadržajima i te roštilje i staze će onda i formalno biti u funkciji – otkriva Ilinović.

U Dežanovcu se nadaju da će mještani biti odgovorni i uživati u tim mirnim uređenim šumskim područjima, a ne uništavati ono što je zamišljeno kao pozitivna priča na korist svih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!