Osigurani su produženi boravci u daruvarskim vrtićima i školama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Daruvaru aktivno rade na vrtićkoj i školskoj infrastrukturi, sve kako bi i privukli mlade obitelji u grad, ali i popravili kvalitetu života za djecu i mlade koji tamo žive.

– Vrtić Vladimir Nazor smo proširili vlastitim sredstvima, s druge strane odobrena su nam sredstva za produženi boravak. Također, prijavljujemo i proširenje Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca jer traži se i mjesto više u vrtićima – kaže gradonačelnik Damir Lneniček.

Produženi boravak u vrtićima u potpunosti je financiran sredstvima Europske Unije, projektom vrijednim oko milijun i po kuna. No, produženi boravak u osnovnim školama plaćan je djelomično iz gradskog proračuna, jer Grad daje 700 tisuća kuna za plaće učitelja. Evo i što kaže gradonačelnik, je li potreba za boravkom bila velika.

– Do prije par godina uopće nije bilo potrebe za boravkom, sad je. Najčešće u boravak idu učenici prvog i drugo razreda, jednostavno djeca čiji roditelji rade. Imaju gdje biti jer škole su prenamijenile i učionice – pojašnjava.

Dio naknade za produženi boravak u školi daju i roditelji, a u Gradu na novce koje daju za produženi boravak u školama gledaju kao prvenstveno na ulaganje u budućnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!