Općina želi zadržati i privući mlade na svoje područje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Kako bi mlade zadržali i pokazali im kako život na području Općine Veliki Grđevac privlačan, ove su godine za potpore stambenog zbrinjavanja mladih, pomalo neočekivano, i povećali budžet. Evo što o tome kaže načelnik Tomislav Pavlečić.

– Za ovaj javni poziv se javilo 11 mladih obitelji. Neki su koristili mjeru za kupnju prve nekretnine i izgradnju nove, ili pak za rekonstrukciju neke već postojeće – priča i dodaje da su za te potpore utrošli 40 tisuća kuna više nego što su planirali.

– U ovom slučaju iskorišteno je 140 tisuća kuna, a kroz proračun smo planirali 100 tisuća, no javilo se nešto više ljudi i imali smo mogućnost povećati taj iznos – kaže načelnik i napominje kako mu je zadovoljstvo što su više novca iz Općinskog proračuna dali upravo zbog mladih.

U novoj proračunskoj godini raspisat će novi poziv za stambeno zbrinjavanje mladih, a već sad su u Općini dobili nekoliko upita za taj poziv. Iduće godine, ako bude stanje dobro, kaže Pavlečić, za ovu će namjenu osigurati i više novca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!