Knjižnica je u novoj zgradi prodisala punim plućima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Djelatnicima, ali i korisnicima Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta Garešnica ispunio se san – dobili su dugo priželjkivanu i itekako potrebnu novu zgradu knjižnice i to na staroj adresi. Iako izvana izgleda jednako kao ona stara, prostranija je i zadovoljava sve knjižnične prostorne uvjete.

-Naši korisnici se kada uđu u knjižnicu osjećaju ugodnije, ljepše jer je sve novo. Imamo mjesta za knjižnu građu što nam je prije bio problem, imamo i igraonicu, zaseban prostor za čitanje, imamo sve što jedna solidna knjižnica treba imati – zadovoljno kaže ravnateljica Maja Dizdarević.

Sada je dostupna svima jer na sve odjele, pa i na studijski u potkrovlju zahvaljujući rampi i dizalu mogu ući i osobe otežanog kretanja. Nova knjižnica od kada je nedavno otvorila svoja vrata već živi punim plućima. Kroz Dane otvorenih vrata školarci otkrivaju sve njene zakutke, održavaju se književno-glazbene večeri, pa tako i ove subote u goste stiže Danijela Serdar sa svojom knjigom “Svjetlost svijeta”. Garešnička knjižnica nastavlja promicati garešnički književni izričaj koji želi i dodatno ojačati.

-Kao knjižnica smo napravili jedan iskorak prema tome, pa smo pod naše okrilje okupili (uskoro će to biti i službeno) domaće pisce i oformili Klub zavičajnih pisaca. Pozivam sve Garešničane i one iz bliže okolice da nam se pridruže. Svi koji pišu bilo poeziju, bilo prozu dobrodošli u naš klub – poziva Dizdarević.

U gradnju i uređenje nove zgrade su Grad Garešnica i Ministarstvo kulture uložili oko šest i pol milijuna kuna. Iako već radi, svečano će biti otvorena 21-og studenog kada bi trebala doći ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Kako garešnička knjižnica upravo ovog mjeseca slavi 135 godina od osnutka prve čitaonice bit će to lijepa kruna proslave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!