Daruvarska razvojna agencija u suradnji s Gradom povukla više od 100 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarski Gradonačelnik Damir Lneniček iznimno je zadovoljan suradnjom s Daruvarskom razvojnom agencijom. Napominju da je agencija kroz pet godina rada povukla više od 100 milijuna kuna iz europskih fondova za projekte osmišljene za grad, poduzetnike i udruge.

– Završavamo financijsku perspektivu 2014-2020. je pri kraju, ono što spremno čekamo, s nizom projekata je nova financijska perspektiva, a spremamo projekte Za nacionalni plan oporavka i otpornosti – kaže i napominje da se odlična suradnja s razvojnom agencijom vidljiva je kroz projekt Zaželi, kao i kroz prekogranične projekte s Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom.

– Jedan je vezan uz HGSS, gdje smo mi uredili prostor, oni su dobili opremu i mi sad imamo ispostavu Hrvatske gorske službe spašavanja za svaki slučaj, a oni su smješteni u Daruvaru i pokrivaju jedno šire područje – kaže gradonačelnik i napominje kako je u drugom prekograničnom projektu, u fokusu Digitalni inovacijski centar, odnosno HUB.

– Tamo je “ušlo” bar desetak poduzetnika koji su dobili namješten, opremljene prostore s računalnom opremom. Taj je centar iz jedne napuštene zgrade postao nova opremljena zgrada, u funkciji razvoja poduzetništva i novih digitalnih tehnologija – zaključuje Lneniček.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!