Općina će graditi novi dječji vrtić s jaslicama za čak sto mališana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Općini Veliki Grđevac iz Ministarstva znanosti i obrazovanja su prema Nacionalnom planu oporavka i otpornosti odobrena bespovratna sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića s jaslicama u iznosu od 8,6 milijuna kuna dok je cijeli projekt vrijedan 14 i pol milijuna kuna. Općina će ostatak novca potrebnog za izgradnju osigurati u Općinskom proračunu i prijavom na buduće natječaje.

– Veliki Grđevac ima vrtić nekih tridesetak godina koji je u sklopu osnovne škole. Do prije tri do četiri godine vrtić je pohađalo oko 25 djece. Onda smo ga kasnije rekonstruirali, povećali i obnovili tako da je sada u njemu oko 45 djece. Ali, opet je mali – kaže načelnik Tomislav Pavlečić.

Sadašnji mali vrtić nadomjestit će se novim vrtićem s jaslicama kada će Općina u potpunosti pokriti potrebe za smještajem djece.

– Jaslice su nam velika potreba. Zato smo projekt za novi dječji vrtić izradili tako da imamo jaslice po dvije skupine i tri skupine za djecu od tri godine pa do polaska u školu. Tako da bi novi vrtić bio kapaciteta za otprilike sto djece – navodi.

Ono što se sada čeka je potpisivanje ugovora te daljnja procedura oko pronalaska izvođača radova i samog početka izvođenja radova.

FOTO: Veliki Grđevac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!