Kroz županijski projekt u berečkoj općini posao dobiva šest žena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – U treću fazu županijskog projekta Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije uključena je i općina Berek. Na njenom će području biti zaposleno šest žena koje će brinuti o četrdesetak krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba. Starije osobe tako mogu ostati u svojim domovima u kojima im se pruža pomoć oko svakodnevnih poslova koji su njima sve teži. Potrebe ima.

-Potreba je jako velika pogotovo sada, jesen je i zima kada dođe treba ljudima drva prinijeti. Najgore je kada dođe do prekida, ali sretni smo i zadovoljni zbog toga što će to krenuti – kaže načelnik Mato Tonković.

Krenut će prvog prosinca. Žene koje su zainteresirane za posao se u berečku općinu trebaju javiti do 21. studenog, dakle do ponedjeljka. Posao će imati šest mjeseci, a hoće li i nakon toga krenuti neki dugotrajniji projekt ovisi o ministarstvima, a ne o Općini.

-Sami nismo u mogućnosti sve to isfinancirati. Mi pokrivamo neki prateći dio, a vidjet ćemo što će biti sljedeće godine kada ovaj dio završi – kaže Tonković.

Nadaju se u Bereku samo da u provedbi neće biti prekida.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!