Projekt se nastavlja u Siraču, starije veseli čašica razgovora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Treća faza programa Zaželi odobrena je Siraču. Njihov projekt “Učim, radim, pomažem” vrijedan je milijun i 231 tisuću kuna, na njemu će biti zaposleno 25 žena koje će brinuti o 150 krajnjih korisnika. Više ni ne treba naglašavati koliko su takvi projekti važni, kaže načelnik Igor Supan i dodaje kako je iako su i pomoć oko kućanskih poslova i donošenje drva u hladnim mjesecima dobrodošli, još veća potreba za čašicom razgovora.

-Mislim da je najveća vrijednost tog projekta što se bakice kada im dođu žene mogu, kako mi to kažemo, izjadati, ispričati svoju povijest bolesti. Ima i ljudi koji nemaju nikoga ovdje i rijetko im netko i dođe, tako da su presretni zbog projekta – kaže načelnik Igor Supan.

Treća faza projekta “Učim, radim, pomažem” traje osam mjeseci, dok će žene kod starijih i nemoćnih odlaziti šest mjeseci. To je i najkraće razdoblje do sada.

-Prva faza je trajala dvije godine, druga godinu dana, sada će žene raditi šest mjeseci, ali prema najavi četvrte faze bi program trebao trajati dvije do tri godine tako da sada svi jedva čekamo da prođe ova treća faza i da to bude malo konkretnija – kaže Supan.

No, bolje je i nekoliko mjeseci nego ništa. Natječaj za zapošljavanje je raspisan jučer, a žene će korisnike početi obilaziti prvog prosinca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!