Općina s nestrpljenjem čeka radove na aglomeraciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Velika želja načelnika Končanice Zlatka Bakunića je da se na tom području provede projekt aglomeracije. Općina je svoj dio posla napravila i projekt je spreman i prihvaćen od Hrvatskih voda, ali početak radova zahtjeva i projekt Hrvatskih cesta koji se još uvijek čeka. Njihovo odobrenje potrebno je jer se u sklopu aglomeracije rekonstruira i državna cesta D5. Kako sve ne bi otišlo u zaborav, svi uključeni u projekt redovito se sastaju i dogovaraju što dalje.

– Očekujem da se sljedeći tjedan nađemo ponovno. Stalno inzistiram da se projektanti, nosioci investicije Darkom i mi kao lokalna samouprava nalazimo na koordinaciji kako bi si rekli što treba, ne treba, čega ima ili ne. Stvarno to predugo traje – kaže načelnik Bakunić.

U projekt bi Općina željela uklopiti i kanalizaciju kako se kasnije ne bi moralo izvoditi dodatne radove, a u sklopu projekta trebao bi se izgraditi i nogostup.

– Ne bi imalo smisla i bila bi prava šteta da mi izgradimo nogostup, a da ga onda oni za godinu ili dvije ruše. U projektu Hrvatskih cesta navedeno je da su u projekt uključeni nogostup, kanalizacija za oborinske vode, naša kanalizacija te rekonstrukcija državne ceste – dodaje.

S ciljem da se kroz Končanicu što prije provede aglomeracija, u priču su se ažurno uključili župan Marko Marušić te saborski zastupnici Vladimir Bilek i Miro Totgergeli na čemu im načelnik zahvaljuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!