Općina prvom djetetu daje 2 tisuće kuna, a svakom idućem tisuću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – U Velikom Grđevcu, svake se godine rodi 25 do 30-toro djece, što nisu loše brojke, ali načelnik Tomislav Pavlečić kaže da uvijek mogu biti bolje. I svako to novorođenče dobije i prigodan dar Općine, koje je prije dvije godine i povećan.

– Za prvo dijete Općina daruje 2 tisuće kune, a svako sljedeće je po tisuću kuna. Ovoga puta smo darivali osam novorođenih u Općini i ukupno je utrošeno 26 tisuća kuna za tu mjeru. Uglavnom su to novci iz Općinskog proračuna – pojašnjava načelnik.

Ipak, najslađe je to utrošen proračunski novac. Ove godine do sada je darivano 18-estero obitelji s novorođenčadi, a imaju najavu za još jedno darivanje do kraja godine. Kako bi i povećali broj beba koje se godišnje rode u Općini, u planu je i veći vrtić, najavljuje načelnik.

– Imamo u planu izgradit i novi vrtić sa jaslicama. Mi već imamo vrtić, ali nam je malen pa se moramo proširivati. Plamnova imamo za sve generacije, a posebno za ove mlade i mlađe – kaže i dodaje kako planiraju i aktivnosti za starije a sve kako bi svi stanovnici na području Općine bili zadovoljni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!