Logopetkinja sa siračkim vrtićancima radi jednom tjedno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Sirač je prošle godine počeo financirati rad logopeda u vrtiću. Logopetkinja je s djecom radila jednom do dva puta mjesečno, ali ove godine je broj dolazaka povećan, pa logopetkinja dolazi jednom tjedno i s djecom radi po četiri sata. Općina za to izdvaja oko pet tisuća kuna mjesečno, ali to je dobro potrošen novac, a reakcije su isključivo pozitivne.

-Saznanja iz vrtića su da su djeca sretna i zadovoljna i da vole kada ona dođe, a i roditeljima to pomaže jer ne moraju razmišljati kada djecu voditi logopedu. Uz to je i financijski povoljnije jer ne moraju logopeda plaćati – kaže načelnik Igor Supan.

Za roditelje siračkih vrtićanaca ta je usluga besplatna, a Općina ju je odlučila uvesti jer su u razgovoru s odgojiteljicama shvatili da sve više djece treba logopeda. Moderne tehnologije i vrijeme provedeno pred ekranom čine svoje.

-Danas djeca imaju problem u interakciji s drugom djecom, s roditeljima, tetama. U općini je jedna djevojka završila za logopeda tako da se to poklopilo – kaže Supan.

Tako sa siračkim mališanima radi siračka logopetkinja što je svakako dodatan plus cijele priče. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!