[FOTO] Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora dodijelila je još deset Odluka o odabiru projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na Skupštini Lokalne akcijske grupe Sjeverna Bilogora, održanoj 15. prosinca 2022. godine, svečano su dodijeljene Odluke o odabiru projekata za deset prijavitelja na dva LAG natječaja.

Riječ je o LAG natječaju za TO 3.1.1. Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a na koji su se prijavile naše jedinice lokalne samouprave s projektima razvoja malih ruralnih infrastruktura u vrijednosti do 20.000,00 eura u 100 % financiranju. Svih naših devet jedinica lokalne samouprave (Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo, Zrinski Topolovac) dobilo je Odluku o odabiru projekta.

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora kroz svoju Lokalnu razvojnu strategiju uložila je u LAG područje 7.696.080,58 kn za projekte malih poljoprivrednih gospodarstava i malih projekata razvoja ruralne infrastrukture. U tijeku je intenzivno razdoblje izrade nove Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2023. – 2027. u kojem nas očekuju intervencije za potrebe i specifičnosti LAG područja, sukladno općim i specifičnim ciljevima Strateškog plana i Zajedničke poljoprivredne politike 2023. – 2027. Čekaju nas projekti inovativnih i pametnih rješenja na LAG području, digitalizacija u poljoprivredi, ali i u drugim područjima života u lokalnoj zajednici te projekti koji doprinose okolišnim i klimatskim aspektima na LAG području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!