Fokus stavljaju na komunalnu infrastrukturu, cilj je povući što više novca iz fondova i natječaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Velikoj Trnovitici, proračun za iduću godinu temeljili su na proračunu za prošlu godinu, pa je i nešto povećan. Iznosi 8 milijuna i 400 tisuća kuna. Prioritet će i iduće godine biti komunalna infrastruktura, kaže načelnik Općine, Ivan Marković.

– U prvom planu je nastavak izgradnje nogostupa u Velikoj Trnovitici. U Novoj Ploščici, to smo radili u fazama. To planiramo i u samom mjestu Velika Trnovitica. Budući da ne možemo osigurati financijska sredstva da to riješimo odjednom, planiramo to u fazama – pojašnjava.

Ove godine su uredili centar s pješačkim stazama, a iduće godine idu i na drugu fazu. Problem kojeg vuku već tri godine je makadamska cesta od Velike Trnovitice prema Ladislavu, jer imaju svu potrebnu dokumentaciju, ali do sad nisu uspjeli taj projekt prijaviti niti na jedan fond ili natječaj.

– Po troškovniku, ona iznosi gotovo 2 milijuna kuna. No, to ne možemo osigurati iz vlastitih sredstava, pa čekamo neki natječaj gdje bismo mogli aplicirati. To nam je zaista jedna važna stvar – kaže načelnik i napominje da je to vrlo frekventna cesta, pa je u cilju da što prije završe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!