Novoračanska Poduzetnička zona popunjava se polako, ali sigurno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Ove godine službeno je otvorena Poduzetnička zona u Novoj Rači smještena na lokaciji nekadašnjeg pogona tvornice Fenora. Trenutno su u zoni popunjena dva prostora, a bjelovarska tvrtka Ferrodus koja se već smjestila u novoračanskoj poduzetničkoj zoni, zainteresirana je za još jednu halu, otkriva načelnik Darko Knežić.

– Bave se proizvodnjom sportske opreme, a tržište imaju i za van. Svaki dan rade i mislim da im proizvodnja uspješno ide – kaže načelnik.

Dio prostora koji je u derutnom stanju želi se urediti putem budućih natječaja ministarstava, a treba riješiti i legalizaciju te papirologiju.

– Jedna zgrada nam nije prošla legalizaciju jer je dograđivana. No, rade se projekti kako bi se i taj dio legalizirao. Inače, sve zgrade imaju građevinske dozvole, a još je ostalo formirati čestice jer, kako je prostor Fenor kupovao od ljudi, neke čestice od ljudi nalaze se na mjestu gdje su zgrade – dodaje Knežić.

Dobra je vijest da se zona prostire na oko tri hektara što znači da prostora za nove poduzetnike itekako ima. Želi Općina i napraviti prometnicu koja bi bila svojevrsni obilazak do Poduzetničke zone.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!