U Končanici jedva čekaju da dogovore Aglomeraciju i obnovu državne ceste

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – U Konačnici još uvijek čekaju na realizaciju aglomeracije i obnovu državne ceste kroz općinu. No, načelnik Zlatko Bakunić nada se da bi se uskoro moglo krenuti s tim, jer je nedavno održan i konstruktivan sastanak o tim projektima.

– Mi imamo građevinsku dozvolu za našu Aglomeraciju, rečeno je da će se usuglasiti svi ti projekti, da nagodinu očekujemo da bi i oni dobili građevinsku dozvolu za cestu. Sad, hoće li krenuti radovi, to ne mogu reći, nije do nas. Mi nastojimo svim silama da preko svih onih koji nam mogu pomoći, da se stvarno to krene – pojašnjava Bakunić i pojašnjava kako trenutno traje izrada Aglomeracije od Grubišnog Polja do Zdenaca, a plan je da kad ta etapa završi, podružiti od Zdenaca do Daruvara.

Najveći je problem vezan uz nogostup je taj da nema smisla graditi nogostup, pa ga onda za godinu ili dvije ponovno razbijati zbog Aglomeracije. A nogostup bi im zbilja puno značio.

– Djeca nam idu u školu, pješice idu po cesti koja je državnog karaktera na kojoj je ograničenje 80 kilometara. Nažalost, tako je kako je, ali na sreću, još se nije dogodio niti jedan slučaj da je netko stradao, a nadam se i da neće – pojašnjava.

Za sad nije tako strašno što se kanalizacije tiče, ističe, jer svako kućanstvo ima svoju septičku jamu, ali je potrebna adekvatna odvodnja prigodna vremenu u kojem živimo, napominje Bakunić i dodaje kako se svi nadaju da će aglomeracija uskoro.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!