Općina za ovu godinu sprema razne projekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Aktualno proračunsko razdoblje izazovno je za sve jedinice lokalne samouprave, a izuzetak nije ni Općina Berek.

– Teško je planirati velike projekte, pogotovo u situaciji gdje se najavljuje recesija, a došla je i promjena valute. Mnogo je izazova, međutim uvijek smo bili spremni pa smo i sada – kaže načelnik Mato Tonković.

Sreća u nesreći je što postoji rebalans proračuna pa se radovi za čitavu godinu ipak mogu planirati. Što se ove godine planira u Bereku i berečkim naseljima, zna načelnik.

– Ostalo nam je još cesta koje ćemo morati uređivati po drugi put, a tu su i određeni mjesni domovi koji će se morati renovirati. Iako, u manjim zahtjevima nego je to bilo do sada – rekao je.

Prioritet je i dovršetak kanalizacije te izgradnja dječjeg vrtića. Između ostalog, računa Berek i na svoje turističke atrakcije.

– Sprema se projekt poučne staze u Podgariću koji se već trebao započeti, ali nam vremenski uvjeti nisu dozvolili. Radi se o investiciji oko 150 tisuća eura. Nakon što to riješimo, oplemenit ćemo i naš turistički sadržaj – poručuje načelnik.

Zajedno s Hrvatskim lovačkim savezom plan je urediti i Vilu Garić te sami okoliš, a sve kako bi posjetitelji, poglavito školarci, mogli uživati u ljepotama moslavačkog sela.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!