U Čazmi kreću u veliki projekt kulturnog centra, ali bavit će se i najmlađima i cestama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U Čazmi su ambiciozno ušli u 2023. Jedan veliki projekt u kojeg planiraju ući je izgradnja kulturnog centra. Vrijedan je 5,8 milijuna kuna i pripremila ga je Razvojna agencija Čazma.

– Riječ je rekonstrukciji i dogradnji zgrade koja se nalazi u središtu Čazme, čime će se revitalizirati kulturna jezgra grada, a jednako tako omogućiti i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Kulturni centar trebao bi postati mjesto gdje će se održavati manifestacije, tribine, edukacije, radionice, konferencije, izložbe, nastupi KUD-ova i udruga, vjenčanja i mnoge druge priredbe, a važna je i činjenica da će se stvoriti prilika za nova radna mjesta – kaže gradonačelnik Dinko Pirak.

Plan je i realizirati projekt rekonstrukcije i opremanja dječjeg vrtića u Dragancu, vrijedan nešto manje od 2 milijuna i 600 tisuća kuna. U proračunu su osigurali i sredstva za Osnovnu školu Čazma i projekt dogradnje kako bi omogućili jednosmjenski rad. U planu su i rekonstrukcija zgrade muzeja, uređenje prostora iznad gradske tržnice za potrebe poduzetničkog inkubatora i uređenje sportskih terena, u prvom redu energetsku obnovu balon dvorane.

– Što se tiče izgradnje objekata komunalne infrastrukture, u planu je uređenje nerazvrstane ceste u Bosiljevu, izgradnja dječjih igrališta u Vrtlinskoj, Dapcima, Donjim Lipovčanima, Suhaji, Novom selu i Bojani, nastavak rekonstrukcije javne rasvjete s ugradnjom novih rasvjetnih tijela, postavljanje autobusnih nadstrešnica i asfaltiranje parkirališta pokraj groblja u Čazmi te izgradnja parkirališta kod zgrade udruga u Čazmi – zaključuje brojne planove Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!