U Velikoj Trnovitici rade maksimalno kako bi djecu i mlade zadržali da žive na području Općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA –  Čak i kada se otvori njihov vrtić, planiraju i dalje sufinancirati roditeljima kojima je to praktičnije, vrtiće u Bjelovaru, Garešnici ili Hercegovcu. Načelnik Velike Trnovitice, Ivan Marković napominje kako im je u cilju maksimalno olakšati roditeljima. I to nije jedini način na koji općina pomaže djeci, odnosno roditeljima.

– Zadržali smo sve potpore koje imamo, za djecu od rođenja, pa kroz osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, sve do fakulteta – kaže načelnik.

Nastojat će s potporama nastaviti i dalje, a u planu je i da ih prošire. Općina Velika Trnovitica može se pohvaliti kako ima najveću potporu za novorođenčad u županiji, a ona iznosi 10 tisuća kuna. Potpore pružaju i mladim obiteljima.

– U proračunu smo osigurali 160 tisuća kuna, no prošle je godine samo jedna obitelj iskoristila 20 tisuća kuna. Smatramo da su to značajna sredstva za pomoć u kupnji odnosno adaptaciji kuće – pojašnjava i dodaje kako i ove godine planiraju otvoriti poziv za tu potporu kako bi što više mladih ostalo u njihovoj općini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!