Naselje Ladislav ima suvremeni društveni dom, mještani izuzetno zadovoljni!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Općina Hercegovac na svom području ima četiri mjesna doma u naseljima koje sama održava te dva mjesna doma u samom Hercegovcu koja su u vlasništvu udruga odnosno Češke besede i Hrvatske čitaonice. U prošloj godini Općina je najviše radila na mjesnom domu u Ladislavu gdje se potrošilo nešto manje od pola milijuna kuna.

– Radilo se zapravo o trećoj fazi radova jer smo krenuli prije nekoliko godina sa zamjenom krovišta. Nakon toga, uređeni su stropovi, zamijenjena stolarija, kuhinja i sanitarni čvor, a za kraj nam je bila ostala velika sala gdje smo napravili novu pozornicu – navodi načelnik Boro Bašljan.

Također su izmijenjeni podovi te postavljena žbuka i klima. Unutrašnjost doma je završena, a on se na zadovoljstvo korisnika već koristi.

– Korisnici doma, odnosno mještani, izuzetno su zadovoljni s onime što smo napravili na društvenom domu u Ladislavu. Za sljedeću godinu smo pripremili troškovnik vanjskog uređenja što znači da ćemo dom prijaviti na natječaje koji budu dolazili – dodaje hercegovčanski načelnik.

Vanjski radovi uključuju postavljanje izolacije odnosno nove fasade na mjesnom domu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!