U Končanici puno ulažu u infrastrukturu, ali važnije od toga im je ulaganje u ljude

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnik Zlatko Bakunić, izrazito je zadovoljan ostvarenim projektima na području Općine Konačnica odrađenim prošle godine. Dio projekata su uspješno odradili, dio će odraditi ove godine, a ono na što je ponosan je i realizacija općinskog proračuna. Poseban su fokus stavili na infrastrukturu, jer su ove godine puno ulagali, u objekte u vatrogastvu, stan za liječnike i obnovu domova pa je konačno dovršen i onaj u Daruvarskom Brestovcu.

– Konačno je gotova šesta faza na tom domu. Okoliš doma je gotov, sve je asfaltirano. U Daruvarskom Brestovcu smo napravili i dječje igralište s rasvjetom, klupama i stolovima. Tako da, taj dio je gotov – priča Bakunić i nastavlja dalje s projektima.

Što se tiče stana za liječnika, trenutna liječnica ne treba stan jer živi u Siraču, ali za nekog budućeg liječnika imaju uređen adekvatan prostor za život. Bakunić priča o nekim drugim projektima.

– Nabavljali smo neku opremu. Kupili smo traktor, priključke za traktor, malčer, ralice, tako da svoje ceste možemo i sami održavati. Istovremeno, možemo se baviti i zimskom službom, pa naš Komunalac preuzima zimsku službu – pojašnjava.

Uz to, izgradili su nadstrešnicu kod DVD-a Končanica, a trenutno rade na garažama. Značajno ulažu u objekte, jer svi njihovi domovi imaju klimu i grijanje. Ako nema dovoljno novca kroz projekt, ulažu proračunski novac u određene projekte.

– U listopadu je završio projekt Zlatna dob, čiji nosilac je bila Matica umirovljenika Končanica, mi smo bili potpora. Trenutno imamo program Zaželi. Zaposlili smo 25 žena i uključili oko 160 korisnika, i tu smo jako zadovoljni – priča načelnik.

Odradili su i neke manje projekte, poput opremanja dvoranu uz dječji vrtić, u što su uložili oko 100 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!