Ulažu u vrtiće, kupuju pribor za školarce a i studentima daju odličnu jednokratnu pomoć

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U Općini Rovišće mogu zadovoljno reći kako broj stanovnika posljednjih godina stagnira, ali i blago raste. Razlog tomu je, između ostalog i doseljavanje određenog broja novih stanovnika, koji dolaze tamo jer općina sve nudi, a relativno je blizu i Bjelovaru i Zagrebu. No, definitivno je razlog tome i briga za najmlađe stanovnike Općine.

– Imali smo jedan stari vrtić koji je bio napušten i derutan. Kad sam ja došao, on je bio zatvoren. Obnavljali smo ga korak po korak. U njemu je bilo 30-ak djece, a kad smo vidjeli da ih ima još, nadogradili smo vrtić. Uložili smo preko 3 i pol milijuna kuna vlastitih sredstava, a nešto smo povukli i od ministarstva – kaže načelnik Slavko Prišćan i napominje da ne planiraju stati.

U planu je izgradnja vrtića u Predavcu, a za već im je odobreno i 5,5 milijuna kuna za izgradnju tog vrtića. No, brinu i za školarce.

– Kupujemo bilježnice, pomažemo s priborom. I prema potrebi pojedinih učitelja kupujemo neku opremu kako bi imali što kvalitetnije uvijete za adekvatno obučavanje djece – pojašnjava.

Studentima koji redovito ispunjavaju svoje obaveze ove su godine isplatili 2 i pol tisuće kuna jednokratne pomoći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!