Više od 13 godina nakon početka izgradnje nastavlja se s projektom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Uskoro bi školsko sportska dvorana u Hercegovcu, s čijom se izgradnjom počelo 2010. godine, trebala dobiti i nastavak izgradnje. Naime, prva faza je napravljena, odnosno dvorana je sagrađena i zatvorena, ali ima tu još posla, kaže načelnik Boro Bašljan.

– Sad je preostalo unutarnje i vanjsko uređenje, instalacije i opremanje, svi oni sadržaji potrebni za normalno funkcioniranje dvorane.

U međuvremenu, građevinski radovi i materijali su poskupili, pa druga faza dovršetka dvorane košta gotovo jednako kao što je trebala čitava dvorana koštati kada je počela izgradnja.

– Zbog tih velikih troškova, postigli smo dogovor u županiji, da riješimo sve u tri faze, osim ako se uspije dobiti određeno vanjsko sufinanciranje, pa onda možda uspijemo u dvije faze. Nekako gledamo da se dvorana dovrši u dvije do tri godine i stavi u funkciju – kaže načelnik.

Ažurirali su cjenik, tome prilagodili i općinski proračun, a zelenim svjetlom županije za javnu nabavu, svi administrativno tehnički uvjeti su zadovoljeni, pa se čeka županijsko raspisivanje javne nabave kako bi se s poslom nastavilo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!