Končanica čeka suglasnost za raspisivanje natječaja za zakup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Jedan od vrućih agrarnih krumpira je raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem s kojim nikako da se izađe na zelenu granu. Jedna od općina koje trebaju riješiti pitanje državnog poljoprivrednog zemljišta je Končanica.

-Mi smo poslali zahtjev u Ministarstvo poljoprivrede da nam odobre raspisivanje natječaja i čim dobijemo njihovo odobrenje ići ćemo s tim na Općinsko vijeće i raspisivati natječaj za poljoprivredno zemljište u vlasništvu države kojim mi raspolažemo – kaže načelnik Zlatko Bakunić.

Poljoprivrednici za natječaj pitaju, ali njegovo raspisivanje više ne ovisi o Općini koja je svoj dio posla za sada odradila.

-Uglavnom pitaju, ali velik dio tog zemljišta je u upotrebi i koriste ga kroz ugovore o privremenom raspolaganju, ali ima i mnogo drugih zainteresiranih koji pitaju. No, ne ovisi sve o nama, a dosta sporo sve ide – napominje Bakunić.

Na končaničkom području je ukupno 1.879 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, ali najveći dio od 1.362 hektara otpada na ribnjake.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!