Potpisan ugovor za izgradnju dizala na zgradi Gradske uprave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh i vlasnik Građevinskog obrta Lagundžić Marijo Lagundžić potpisali ugovor za izgradnju dizala na zgradi Gradske uprave. Naime, budući da je postojeća podizna platforma, postavljena na glavnom stubištu zgrade, bila nepraktična i vrlo malo korištena, Grad je odlučio izgraditi dizalo koje će prostor zgrade korisnicima učiniti dostupnim. Dizalo koje će biti smješteno na sjeverozapadnom bočnom pročelju zgrade, koje gleda prema dječjem vrtiću Tratinčica, prema projektu će imati tri stanice: suteren, prizemlje i prvi kat.

Oko 20 posto stanovništva Grubišnog Polja ima više od 65 godina, a oko 17 posto građana ima neki oblik invaliditeta među kojima su i branitelji. Ukupan iznos projekta je 70.890 eura, a Ministarstvo hrvatskih branitelja će ga sufinancirati s oko 16 tisuća eura.

– Često dolaze ljudi koji se teško kreću zbog čega smo procijenili da bi bilo izuzetno dobro postaviti dizalo u Gradsku upravu – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Radovi bi trebali krenuti uskoro.

– Uskoro ćemo uvesti izvođače radova u posao. Nadam se da ćemo do kraja godine postaviti dizalo koje će biti treće u javnim ustanovama na području grada Grubišnog Polja – dodaje.

Gradonačelnik Mađeruh je izrazio nadu da će projekt sufinancirati i ostali korisnici zgrade, odnosno Bjelovarsko-bilogorska županija i državne ustanove.

FOTO: Grad Grubišno Polje


PODIJELI S PRIJATELJIMA!