Zbog razbijene pametne klupe Grad će postaviti kameru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Sredinom siječnja vandali su oštetili pametnu klupu postavljenu ispred Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje. Jedna je to od triju pametnih klupa koje je u listopadu prošle godine Grad kupio i postavio na području grada. Naime, netko je razbio staklo i solarni članak kojim se klupa napaja.

– Žao nam je što se to dogodilo jer za sanaciju smo potrošili nešto više od 2000 eura. Pametna klupa koristi mladima i zato je postavljena ispred škole gdje ju najviše mogu koristiti. Žao nam je što je do toga došlo. Policija nije otkrila vandala, ali očito je da nije dobronamjeran – kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh te dodaje da se zbog neodgovornih počinitelja razmišlja i o postavljanju kamere.

– Kamere dobro dođu da otkrijemo ovakve slučajeve i da eventualno preventivno djelujemo kako se takve stvari ne bi događale, ali opet s druge strane gubimo privatnost. Nažalost, vandali su nas natjerali na kamere i novu investiciju – rekao je Mađeruh.

Nadaju se u Grubišnom Polju da će kamera biti od koristi kako se novac zbog ovakvih i sličnih nedaća ne bi morao bacati u vjetar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!