Pakrac: Ciklus koncerata koji spaja klasičnu i modernu glazbu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Osnovna glazbena škola Pakrac organizira ciklus koncerata pod nazivom Svibanjski glazbeni zvuci. Ovaj ciklus koncerata donosi širok spektar glazbenih žanrova, a uključuje sve od klasične glazbe do modernih filmskih tema.

Večeras u 19 sati, povodom Dana Europe, održat će se koncert u kojem će nastupiti učenici i profesori škole. Koncert će se sastojati od raznovrsnih skladbi koje će biti izvedene na različitim instrumentima. Bit će to prilika da se publika upozna s bogatstvom europske glazbene baštine i njezinim utjecajem na glazbu današnjice.

Sljedeći koncert u ciklusu bit će održan 17. svibnja, a bit će posvećen filmskoj glazbi. Na ovom koncertu, publika će moći uživati u izvedbama poznatih filmskih tema, koje su neizostavan dio mnogih filmskih ostvarenja. Ovaj koncert će pokazati koliko je filmska glazba važna u stvaranju atmosfere u filmovima te kako ona može pobuditi različite emocije kod gledatelja.

Osnovna glazbena škola Pakrac je poznata po svom kvalitetnom obrazovnom programu i izvrsnosti u glazbenom odgoju. Ciklus koncerata Svibanjski glazbeni zvuci, osmišljen je kako bi se promovirala glazbena kultura i stvorila prilika za uživanje u glazbi u opuštenoj atmosferi.
Ulaz na sve koncerte u sklopu ovog ciklusa je besplatan, a organizatori pozivaju sve ljubitelje glazbe da dođu i uživaju u zvucima glazbe. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!