Bliži se još jedna gulašijada u Velikom Trojstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Svi majstori u kuhanju gulaša uskoro će doći na svoje i to na 9. memorijalnoj i 20. međunarodnoj gulašijadi “Ivan Jandrašinčec – Jandro”. Gulašijada je organizirana pod palicom Udruge vinogradara, vinara i voćara “Trojstvo” te Općine Veliko Trojstvo, a svoja znanja ekipe će predstaviti 3. lipnja u Etno kući u Velikom Trojstvu gdje se organizira natjecanje.

– Prošle godine smo imali 68 ekipa, a nadamo se da će ih i ove godine biti toliko. Za sada je prijavljeno 36 ekipa, no prijave su u tijeku. Radi se o manifestaciji koja je kombinacija kuhanja i druženja i koju organiziramo već 20 godina – rekla je Senka Jandrašinčec te otkrila koliko je velikotrojšćanska gulašijada postala popularna.

– Ne dolaze nam ekipe samo iz općine Veliko Trojstvo i grada Bjelovara kao što je to bilo u početku već nam dolaze ekipe iz cijele županije. Ove godine najavile su nam se ekipe i iz drugih županija, primjerice iz mjesta Tenja, ali i Podravine – dodaje.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu do kraja svibnja, a okupljanje ekipa je na dan natjecanja u devet sati. Spreman je i zabavni program pa će tako kuhanje i druženje na kraju dana začiniti Tamburaški sastav “Stare staze”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!