Za veliku investiciju u Hercegovac treba nešto više strpljenja i procedura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Krajem 2021. godine, Poslovna zona Općine Hercegovac prodana je Pip-u Čakovec, koji je nedugo nakon kupnje krenuo u projektiranje.

– Koliko znam, pred zahtjevom su za izdavanjem građevinske dozvole. Ono što sam saznao od njih, Čekaju da se raspiše natječaj ministarstva gospodarstva gdje se mogu prijaviti za financiranje, ne smiju krenuti s gradnjom prije toga – kaže načelnik Boro Bašljan i dodaje kako im je velik problem nedostatak plina, s obzirom na njihove planove.

– Dvije sušare, kapaciteta 100 tona na sat, zahtijevaju ogromne količine plina u kratkom vremenu. S obzirom na to da je Hercegovac vezan na magistralni vodovod u Garešnici, doprema tih količina do Hercegovca nije moguća kroz postojeći plinovod – pojašnjava.

Investitor se tako zanima kod vlasnika magistralnog vodovoda da li postoji mogućnost da se napravi direktno spajanje na magistralni plinovod i da se tako taj problem riješi. Zahvat procijenjen na 7 ili 8 milijuna eura i ne može se napraviti brzo, pa je temeljita priprema potrebna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!