Postavljene oznake na biciklističkoj BILOgravel ruti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije desetak dana dovršeno je trajno označavanje biciklističke BILOgravel rute (25, 40, 60 i 82 km). Radi se o zajedničkom projektu Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, agencije BPM travel i obrta BIKE 2 YOU, gdje je Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar nositelj projekta, a partneri projekta kao stručnjaci u tom polju pobrinuli za trasiranje, projektiranje označavanja i konzalting pri postavljanju znakova. Označavanje Bilogravel rute je inače dio projekta pod nazivom „Kroz Bjelovar i Bilogoru na dva kotača“ koji je Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar kandidirala na Javni poziv HTZ-a iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Destinacija Bilogora – Bjelovar je u zamahu razvoja, sve je više turista koji žele aktivno provesti odmor, a označavanje biciklističkih ruta te udaljavanje od prometa na mirnije ceste i staze bez automobila od ključne je važnosti za daljnji razvoj ponude u destinaciji koja se brendira kao cikloruristička. Upravo ovaj oblik turizma prati  biciklističke staze, nerazvrstanim, lokalnim i šumskim cestama i putevima po bilogori pa se tako sada prije samog održavanja BILOgravela maratona trajno označilo 80 kilometara  staze.

Uza sve veću ponudu smještaja, Bike&Bed projkete za razvoj turizma u našem kraju nužno je razvijati turističku infrastrukturu, a ovo je jedan od najboljih načina za to. Na samoj ruti, te u njenoj neposrednoj blizini, već postoji mjesta pogodna za odmor, a ruta se proteže od Velikog Trojstva i Šandrovca do Ribnjačke u Velikoj Pisanici. Plan je u sljedećoj fazi pomoći izgraditi dodatna mjesta za odmor, uključujući vidikovce na istaknutim vrhovima, ali i razviti mobilnu aplikaciju CycloTour.  Jedna od odlika gravel biciklizma jest da nije bitna brzina već doživljaj koji uključuje istraživanje. Stoga je BILOgravel ruta zamišljena kao avantura istraživanja Bilogore i njenih bogatstava, od proizvodnje sira, povrća i gina, preko lova i ribolova, do uzgoja konja i mitskih Veda. Ovako sada označenom stazom tusristi kojih je sve više i koji organizirano dolaze u naš kraj mogu slobodno i sigurno uživati u biciklističkim avanturama.

Nakon uspješno organiziranog 2. BILOgravel maraton i proljetne biciklijade ovo je još samo jedna potvrda kako je suradnja javnog i privatnog sektora recept za uspješne projekte i unapređenje destinacije, poručuju iz TZ Bilogora – Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!