Dom u Velikoj Trnavi uskoro dobiva novo krovište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Uređenje mjesnih domova ponovno je aktualna priča na području općine Hercegovac, a ovoga puta na redu je dom u Velikoj Trnavi. Nisu to na domu prvi radovi jer je prije nekoliko mjeseci izgrađena terasa, a sada slijedi uređenje unutrašnjosti te obnova krovišta.

– Nekoliko godina uzastopce Općina Hercegovac ulaže u mjesne domove jer oni su jako bitna infrastruktura u svakom naselju s obzirom na to da se sva događanja odvijaju u tim domovima. Dom u Trnavi građen je nakon Drugog svjetskog rata, iako smo ga povremeno održavali, ovo je sada najveći zahvat kojim će se obuhvatiti problem prokišnjavanja. Skinut će se postojeći pokrov, staviti daske, preko njih folija te na kraju vratiti crijep – rekao je načelnik Boro Bašljan.

Vlaga koja dolazi kroz temelje i zidove riješit će se skidanjem stare žbuke.

– Postavlja se nova žbuka, nova stolarija, uklanja se stara i trula pozornica, a gradi nova betonska. U cjelosti se uređuje prostor kuhinje, šanka, velike sale i ulaza – rekao je Bašljan.

Radovi će obuhvatiti tri četvrtine mjesnog doma, a preostale radove poput onih na sanitarnom čvoru, Općina će dovršiti sljedeće godine zbog financija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!