Tek nakon što su kraju priveli jedan, Sirčani planiraju novi projekt Zaželi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Nakon osam mjeseci završio je projekt “Učim, radim, pomažem”, sirački program iz Vladinog programa Zaželi vrijedan milijun i 231 tisuću kuna. 25 žena je brinulo o ukupno 150 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba kojima su pomagale oko kućanskih poslova, donosile im namirnice, lijekove, pravile društvo. I za same žene je to bilo dragocjeno iskustvo.

-Za mene je taj projekt puno značio, bilo mi je stvarno lijepo, upoznala sam puno žena – kaže Nikolina Vatinović.

 

Nikolina Vatinović

 

Puno je značio i korisnicima pogotovo nakon što su se navikli na svoje gerontodomaćice, a upravo je stjecanje povjerenja bilo najveći izazov, kaže Josipa Mušan koja je također radila na projektu.

-Prvi susreti ako ne poznamo osobe su teški, trebamo se naviknuti na njih, oni na nas i onda je sve u redu – priča Mušan.

 

Josipa Mušan

 

Svi se nadaju i četvrtoj fazi projekta, a dobra je vijest da bi ona trebala biti raspisana na tri godine. Načelnik Sirača Igor Supan se nada da se na natječaj neće predugo čekati.

-Ja se nadam da ćemo početnu konferenciju imati prije šest mjeseci i da nećemo morati čekati kraj godine samo za raspisivanje natječaja – kaže Supan.

Želja je u novoj fazi uključiti više žena i korisnika iako bi im već mogao postati problem pronaći više od 150 starijih i nemoćnih kojima je pomoć potrebna na što je ukazao predsjednik Općinskog vijeća Branimir Miler.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!