Izrađena projektna dokumentacija radi sanacije klizišta u Šandrovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – U Šandrovac su stigle lijepe vijesti, vezane za njihova klizišta koja željno čekaju sanaciju. Naime, završeno je istraživanje i izrađena projektna dokumentacija radi sanacije klizišta. Općina Šandrovac, Zajednica ponuditelja Geokon – Zagreb d.d. i Hrvatski geološki institut sklopili su dana 08.09.2022. godine Ugovor o provedbi istraživačkih postupaka i izrada projektne dokumentacije radi sanacije klizišta u Vinogradskoj ulici u općini Šandrovac, nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti radi sklapanja ugovora o javnoj nabavi usluga, koji je objavljen u EOJN RH, broj poziva na nadmetanje broj 2022/S 0F2-0025588.

Predmet nabave je provedba geomehaničkih istraživanja i istražnih radova s ciljem utvrđivanja inženjersko-geološkog modela padine/klizišta, monitoring klizišta, kao i priprema projektno-tehničke dokumentacije (koja uključuje izradu elaborata, projekta sanacije i ostale projektne dokumentacije) potrebne za obnovu destabiliziranog područja u Vinogradskoj ulici u općini Šandrovac, sukladno Troškovniku. Ugovorne usluge sadrže provedbu: 1. istraživačkih postupaka s ciljem utvrđivanja inženjerskogeološkog modela padine/klizišta 2. monitoring klizišta 3. izradu projektno-tehničke dokumentacije i geodetskog snimanja s izradom projektne podloge. Za predmetno klizište izrađeno je inženjerskogeološko mišljenje (nalaz) o utjecaju potresa na klizište Vinogradskoj ulici u Šandrovcu (Hrvatski geološki institut broj 020/22 iz veljače 2022.).

Rok za izvršenje usluga utvrđen je ugovorom do 30.04.2023. godine aneksom produljen do 25.06.2023. godine. Istraživanje je završeno i projektna dokumentacija je dobila potvrdu glavnog projekta sredinom lipnja 2023. godine.

Vrijednost ugovora sa PDV-om iznosi 492.125,00 kuna odnosno 65.316,21 eura u protuvrijednosti kuna po fiksnom tečaju konverzije koji je utvrdilo Vijeće EU (1 EUR = 7,53450 HRK).

Ugovor o provedbi istraživačkih postupaka i izrada projektne dokumentacije radi sanacije klizišta u Vinogradskoj ulici u općini Šandrovac financira se iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije temeljem Poziva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“ referentni broj ugovora FSEU.2022.MINGOR.02.011.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!