Smotra dječjeg stvaralaštava u Garešnici okupila mališane iz Hrvatske i susjednih zemalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Garešnica, pododbor Moslavina, provelo je 13. Smotru dječjeg kulturnog stvaralaštva, pod nazivom: “Djeca su ukras svijeta“. Započela je starim dječjim igrama u Velikom Vukovju, te je nastavljena kulturno-umjetničkim programom u Hrvatskom domu u Garešnici, s povorkom sudionika kroz grad. Predstavilo se 10-ak skupina djece uključujući i goste iz Makedonije te Bosne i Hercegovine.

Ove su godine gosti bili: Zajednica Mađara Pisanica, SKD Prosvjeta Vrginmost, Češka beseda Daruvar, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, Dječje folklorno društvo “Sončece” Varaždin, KUD “Tono Hrovat” Velika Kladuša, Romsko kulturno umjetničko društvo “Darda” i Ansambl narodnih plesova i ora “Skopje” iz Skopja, Makedonija, koji su 3 noći bili smješteni kod članova SKD “Prosvjeta” Garešnica i uljepšali ovu sad već tradicionalnu manifestaciju.

Pokrovitelji najveće godišnje manifestacije udruge su Savjet za nacionalne manjine RH, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Garešnica.

FOTO: SKD PROSVJETA GAREŠNICA


PODIJELI S PRIJATELJIMA!