U Dežanovcu je ove godine naglasak na društvenoj infrastrukturi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Ove godine je na području dežanovačke općine fokus na uređenju domova, kako društvenih, tako i onih vatrogasnih.

-U tim domovima se sve zbiva, od privatnih zabava do okupljanja, skupština vatrogasnih i udruga, pa mještani teže da oni budu uređeni, žele i sami sudjelovati tako da i oni nešto naprave, ali uglavnom to financira Općina – kaže pročelnica Ljubica Ilinović.

Ove godine će tako urediti dom u Gornjim Sređanima što je projekt od 62 tisuće eura.

-Potpisali smo ugovor s izvođačem radova, radit će se novo krovište i fasada, sanitarni čvorovi, podne obloge – navodi Ilinović.

Novo ruho će dobiti i vatrogasni dom u Goveđem Polju koji je sada u derutnom stanju, a sada će se urediti od krova do poda uključujući rušenje i gradnju pojedinih zidova. Iako je riječ o vatrogasnom domu, a u Goveđem Polju postoji i društveni dom, obnovljenu građevinu će koristiti i ostali mještani, a ne samo vatrogasci.

-Unutar vatrogasnog doma su si mladi iz Goveđeg Polja prije nekoliko godina uredili jednu prostoriju koju koriste kao teretanu, a kada se uredi ostatak to će biti jedna lijepa priča – ističe pročelnica.

Uređen je i dom u Trojeglavi koji je sada prikladniji za potrebe mještana.

-Uredila se nova bina i prostorija za presvlačenje. To se rušilo i sagradilo novo, a promijenjen je i laminat koji nije bio prikladan za takav dom – napominje Ilinović.

U uređenje je uloženo 78 tisuća eura, a ovih je dana stigla potpora Ministarstva graditeljstva od 16 tisuća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!