Zamjena uređaja u školskoj kuhinji koje gradonačelnik pamti iz svojih školskih dana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Na otvoreni natječaj Promicanje održivog razvoja lokalne zajednice, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Grad Čazma prijavio je projekt “Uređenje školske kuhinje”, za koji je odobreno 55 tisuća eura bespovratnih sredstava. Projekt će, osiguranjem prostora za kvalitetnu pripremu hrane, doprinijeti podizanju standarda života djece polaznika Osnovne škole Čazma. Također, u konačnici će se unaprijediti društvena i socijalna infrastruktura te osigurati bolji uvjeti odgoja i obrazovanja u OŠ Čazma.

– Kandidirali smo projekt kako bismo poboljšali uvjete u prehrani učenika, konkretnije želimo urediti školsku kuhinju u koju se godinama nije ulagalo. Uređaji su onakvi kakve ja pamtim kao dječak kada sam pohađao školu, a tome ima već 40 i nešto godina – napominje gradonačelnik Dinko Pirak te ističe da je krajnje vrijeme da se uređaji zamijene.

– Vrijeme je da se uređaji zanove, a kuhinja opremi. Idemo postepeno tako da će nam potpora dobro doći – dodaje.

Uz potporu od 55 tisuća eura, Grad Čazma uložit će još 25 tisuća pa će se u prvoj fazi obnoviti dio školske kuhinje u vrijednosti od ukupno 80 tisuća eura.

FOTO: Davor Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!