Dječji vrtić “Pčelica” Čazma potvrdio status Međunarodne eko škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Dječji vrtić “Pčelica” Čazma i ove je godine potvrdio status Međunarodne eko škole, a od prošle godine nosi srebrni status. Dogodine se u vrtiću vesele zlatnom statusu, nakon 10 godina kontinuiranog rada i učenja djece brizi o okolišu i prirodi.

– Redovito odvajamo otpad, ne bacamo hranu, recikliramo, igramo se i stvaramo od prirodnih i pedagoški neoblikovanih materijala, čitamo priče i slikovnice na tu temu. Naši izleti su ciljano osmišljeni kako bi dodatno na terenu djeca isprobala u stvarnom životu sve što u vrtiću nauče. Štedimo vodu slavinama na senzor, gasimo svjetla. Zahvaljujući ulaganju od strane osnivača, Grada Čazme, naši zidovi i krov su dobro izolirani, stolarija ne propušta hladan zrak, svi radijatori su ispravni – poručila je ravnateljica DV “Pčelica” Čazma, Martina Kovač.

– U vrtićkoj kuhinji kuha se lokalnim i sezonskim namirnicama. U dvorištu vrtića nalazi se hotel za kukce, razna stabla voća, zimzelena i listopadna stabla, redovito sudjelujemo u akcijama sadnje novih sadnica/stabala. Surađujemo sa medijima i lokalnom zajednicom, povezujemo se sa dobavljačima lokalnih i sezonskih namirnica. Aktivno i uspješno sudjelujemo u sportskim događajima na nivou grada i županije – dodaje.

Status međunarodne eko škole 2014. godine čazmanskom vrtiću dodijelila je udruga „Lijepa Naša“, najveća ekološka udruga u Republici Hrvatskoj. Na međunarodnoj razini ona je službeni predstavnik Republike Hrvatske u Međunarodnoj zakladi za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (skraćeno: FEE), ima licencu na FEE-ine programe i projekte te koordinira njihovu provedbu u Hrvatskoj, prenosi Grad Čazma,

FOTO: Grad Čazma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!