[FOTO] Pakrački gradski trg oživio uz veseli mimohod

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pakrački gradski trg ove je nedjelje bio mjesto gdje se slavila bogata hrvatska kulturna baština. U organizaciji KUD-a “Seljačka Sloga” iz Prekopakre održana je 11. Smotra folklora koja je okupila više od 120 članova šest kulturno-umjetničkih društava pristiglih iz raznih dijelova Hrvatske.
Manifestaciju je svečano otvorila Dubravka Arland, predsjednica KUD-a “Seljačka Sloga”, koja je pozvala prisutne da uživaju u bogatom programu pripremljenom s ljubavlju i posvećenošću čuvara kulturne baštine.

Središnji trenutak smotre bio je mimohod sudionika pakračkim ulicama, a brojna publika pridružila se ovoj veseloj povorci i srdačno pozdravila sudionike.

Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, također je bila među prisutnima i izrazila čestitke KUD-u “Seljačka Sloga” na uspješnoj organizaciji manifestacije. Naglasila je važnost očuvanja kulturne baštine te izrazila nadu da će Smotra folklora trajati još mnogo godina. Posebno je pohvalila prisutnost najmlađe skupine prekopakranskog KUD-a, čime su se mladi pokazali kao vitalna karika u očuvanju tradicije.

Kulturno-umjetnički program bio je izuzetno raznolik i bogat. Nastupali su članovi različitih KUD-ova, uključujući KUD “Šubić” Novska, KUD “Orljava” Pleternica, HKUD “Radost” Sela, KUD “Kolo” Stari Grabovac i KUD “Poljadija” Grabarje. No, poseban trenutak bio je kada su najmlađi članovi, Dječja skupina KUD-a “Seljačka Sloga” iz Prekopakre, stupili na scenu i osvojili srca publike svojim talentom i entuzijazmom.
Uz kulturni program, posjetitelji su imali priliku razgledati izložbene i prodajne sadržaje predstavnika lokalnih udruga i OPG-ova koji su dodatno obogatili ovu manifestaciju.

Smotra folklora održana je uz podršku Požeško-slavonske županije, Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca što je dodatno naglasilo važnost očuvanja kulturnog identiteta i tradicije.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!