Završena treća faza asfaltiranja nerazvrstane ceste u općini Šandrovac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – U općini Šandrovac nastavljaju s modernizacijom nerazvrstane ceste Lasovac-Lasovac Brdo. Cilj projekta je modernizacija nerazvrstane ceste Lasovac – Lasovac brdo u duljini 1000 metara, upisane na k.č.br. 958/1, k.o. Pupelica, k.č.br. 968/1 i 968/3, k.o. Lasovac, kao javno dobro u općoj uporabi, vlasništvo općine Šandrovac.

Time završava 3. faza modernizacije radi spajanja na već asfaltirani dio ceste dug 1700 metara. Modernizacija nerazvrstane ceste Lasovac-Lasovac brdo u Općini Šandrovac pridonijet će lokalnom razvoju jer će se njime poboljšati kvaliteta života lokalnog stanovništva i dostupnost komunalne infrastrukture i osnovnih komunalnih usluga. Ukupna vrijednost radova i usluga nadzora iznosi 83.711,25 eura

Sredstva za modernizaciju ceste osigurana su u Proračunu Općine Šandrovac u iznosu 49.711,25 eura (59%) te iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu u iznosu od 34.000,00 eura (41%).

– Cestu smo podijelili u četiri faze zbog lakšeg financiranja i lakših prijava na same javne pozive Ministarstva regionalnog razvoja. Prije nekoliko dana završili smo treću fazu u duljini od tisuću metara tako da sada možemo reći da smo kroz tri faze obuhvatili 2700 metara – kaže načelnik Dario Halauš.

Za asfaltirati je još preostalo jedan kilometar.

– Preostali kilometar u planu je u ovo vrijeme sljedeće godine. Želja nam je da Lasovac Brdo spojimo s Lasovcem kao i s jedinim pristupnim putom prema našem centru odnosno Bjelovaru – rekao je Halauš.

FOTO: Općina Šandrovac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!